Dekan Prof.Dr. Hürmüz Koç Amatör Spor Kulüplerinin ve Sporcularının Sorunları ve Çözüm Önerileri Hakkında Bilgi Verdi.

Çanakkale’deki Amatör Spor Kulüplerinin ve sporcuların sorun ve ihtiyaçlarını tespit ederek, çözüm üretmek amacıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali yardımcısı Abdullah Köklü başkanlığında 9-Ocak Çarşamba günü İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Yardımcı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Amatör Spor Kulüpleri ve kurumların temsilcileri katıldılar.

Toplantıda Dekan Prof. Dr. Hürmüz Koç katılımcılara  ‘’Amatör Spor ve Sporcuların sorunları ve çözüm önerileri ‘’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Dekan Koç; Sporun gelişmesi için öncelikle yapılması gereken spora olan ilgiyi ve katılımı arttırmaktır. Spor branşlarına başlangıç yaşları ilkokul ve ortaokul yıllarına rastlamaktadır. Sporun gelişmesi için öncelikli anahtar okullardaki çocuklarımızdır. Bu noktadan bakıldığında çocukların spora başlamasında ailelerin, Beden Eğitimi Öğretmenlerinin, Okul Yönetimi ve kulüplerin büyük rolü vardır.

Bir spor branşında çocukların geleceği ile ilgili imkânların yüksek olması,  İlgili spor branşında çocuklara Üniversitelerde burs imkânlarının sağlanması velilerin çocuklarını bu branşa yönlendirmelerine etken olur.

Çanakkale İlimizde sporun ve yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Üniversite ve tüm kurum ve kuruluşların iş birliği içinde olması gerekmektedir. Bu işbirliğine Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri ve mezunlarının da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sporcu yetiştirilmesi noktasında destek sağlaması gerekmektedir. Dedi.

Amatör Sporcu ve Spor Kulüplerinin Sorunlarını Finans, tesis, malzeme, personel, hukuk ve yönetsel sorunlar olarak belirten Dekan Prof.Dr. Hürmüz Koç; bu sorunların çözümünde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne büyük görevlerin düştüğünü ve gelinen bu noktada Çanakkale İl Özel İdaresi’nin bu sorunların büyük bir çoğunluğuna çözüm ürettiğine dikkat çekti. Bu çözüm aşamalarında İl Özel İdare’ye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin tam destek sunacağını ekleyerek sözlerini tamamladı.