Dekan Prof.Dr.Hürmüz KOÇ'a Aikido ve Buda Federasyonu'ndan Teşekkür Plaketi Takdim Edildi.

Aikido ve Budo Federasyonu tarafından düzenlenen 'Aikido Yaz Kampı Semineri' ilgi görüyor.

ÇOMÜ Aikido Topluluğu ev sahipliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu yerleşkesinde 2018 Troia yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Yaz kampına başta Türkiye olmak üzere Türkmenistan, KKTC, Fransa, Hollanda, Sırbistan ve Ukrayna olmak üzere 7 ülkeden 150 Aikido sporcusu katılım sağlamış durumda.Kamp 30 Temmuz ile 05 Ağustos tarihleri arasında devam ederek sona ermiş durumda. Aikido savaş sanatının silahı olan gerçek kılıç yerine tahta kılıç (bokken) ve tahta sopa (jo) ile bu spor yapılıyor. Günde 3 kez düzenlenen seanslarda, Nebi Vural gözetiminde sabahları meditasyon ve egzersiz ardından da silahlı ve silahsız eğitimler veriliyor. Aikido savaş sanatının silahı olan gerçek kılıç yerine tahta kılıç (bokken) ve tahta sopa (jo) ile bu spor yapılıyor.

Seminer Programını ziyaret eden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hürmüz Koç böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını, sporun her türlüsüne her zaman gerekli katkıyı verdiklerini  ve bu bağlamda Üniversitemiz spor sahalarımızın kullanıma açık olduğunu ifade ederek katılımcılara ve federasyon temsilcilerine teşkkür etti. Aikido ve Budo Fedarasyonu Başkanı Tuna Gözel,Dekan Prof.Dr.Hürmüz Koç'a katkılarından dolayı teşekkür ederek , plaketini takdim etti.