İlk Seminer Dekan Prof.Dr.Hürmüz Koç tarafından gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi seminer programları kapsamında ilk seminer Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hürmüz Koç tarafından gerçekleştirildi. 

''Obezite ve Egzersiz'' konulu seminere Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Gülşah Şahin, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Necati Cerrahoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Özden Yurdakul, Spor Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanları, akademik personel ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Gülşah Şahin  sözlerine seminere konuşmacı olarak katılan Dekan Prof.Dr. Hürmüz Koç'a teşekkür ederek başladı. Seminer programlarımızın başlangıcında ilk semineri vermesi için kendisine teklif götürdüğümüzde Değerli Hocamız bizi kırmayarak bizi onurlandırdılar. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hürmüz Koç, toplum sağlığını önemli derecede etkileyen ve çağımızın önemli bir sorunu olan Obezite ve  mücadele konularını ele aldığı ''Obezite ve Egzersiz'' seminerine başladı.

Prof. Dr. Hürmüz Koç, obezite ile mücadelede az yemenin yanı sıra düzenli egzersizin ve dengeli beslenmenin önemini vurgulayarak,“Obezite gün aşırı ortaya çıkan bir durum değildir, uzun süreli yanlış beslenmenin ve hareketsiz yaşantının bir ürünüdür. Bu konu hakkında etkili faktörlerin bilinmesi ve analiz edilmesi önemlidir. Çünkü obeziteyle baş etmenin ilk adımı etkili olan durumların ortadan kaldırılmasıdır. Eğer kaynağı kurutmazsanız yapay tedavilerle çok fazla yol alamazsınız” dedi.
Sunumunda “Obeziteye etki eden faktörler; genetik, nörolojik, çevresel ve fizyolojik faktörlerdir” açıklamasını yapan Prof. Dr. Koç  ''Obezitede genetik faktörün etkisi çok gibi görünse de azdır. Zaten bizim genlerimiz obeziteye yatkın genler değildir. O yüzden suçu sadece genlere atmak doğru bir ifade olmaz” şeklinde konuştu.