Doktora Öğrencimiz Milli Eskrimci Enver Yıldırım Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Spor Bilimleri Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Milli Eskrimci Enver Yıldırım Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Milli Eskrimci Enver Yıldırım Lüksemburg Differdange'da 26-28 Nisan tarihlerinde düzenlenen Avrupa Eskrim Olimpiyat Kalifikasyon Turnuvası'nda erkekler kılıç kategorisinde birinci olarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Organizasyonda sırasıyla İsrailli David Frumgarzts'ı 15-10, İspanyol Santiago Madrigal'i 15-12 ve finalde Rumen sporcu Iulian Teodosiu'yu 15-11 yenen sporcumuz Paris vizesini aldı.

Yıldırım, eskrim tarihinde erkekler kılıçta kota alarak Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan ilk eskrimci olarak bir ilke imza attı; tarihe adını yazdırdı.

Milli sporcumuza ülkemizi temsil edeceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyoruz.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı