Rektör Prof.Dr.Yücel ACER Spor Bilimleri Fakültesi'nde...

Rektör Prof.Dr. Yücel ACER Özel Yetenek sınavları öncesi kahvaltıda Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanlarıyla buluştu.

Açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hürmüz KOÇ  ;Fakültemizde her özel Yetenek sınavı öncesinde geleneksel hale gelen kahvaltı programımız bu yıl Sayın Rektörümüzün katılımıyla devam etti. Bu vesileyle hepinize hoş geldiniz diyor,  geçmiş bayramınızı kutluyorum. Umarım bundan sonra da bir araya gelmemiz hep böyle mutlulukla olur, bundan sonra birlikte olduğumuz günlerde de bu güzel günleri birlikte yad ederiz. Rektör Hocamıza bize her zaman verdiği desteklere ve bugün de davetimizi kırmayarak bizlerle olduğu için huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.

Rektör Prof.Dr. Yücel Acer Dekan Prof.Dr. Hürmüz Koç’a davetlerinden  dolayı teşekkür etti ve bir araya gelmekten memnun olduğunu belirterek sözlerine başladı. Bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yeni bir enerjiyle Spor Bilimleri Fakültesi olarak eğitim-öğretim hayatına başlayacak. Bu Üniversitemiz için değerli bir durum, kafamızda olup da yapmayı düşündüğümüz her şeyi daha büyük bir iştiyakla ve güçle yapabileceğimize inanıyorum.  İleride imkânlar el verirse Spor Bilimleri Fakültemizi daha uygun bir yere taşıyarak gücümüze daha büyük bir güç katacağımızı ve bunların hepsinin yolunun açıldığını düşünüyorum. Bütün bunlardan daha önemlisi aslında içinde yaşadığımız kurumun bir insan topluluğu kurumu olmuş olması gerçeğidir. O anlamda bu topluluğun her bir biriminin yönetimi gerçekten çok önemlidir yani doğru arkadaşlarımızın yönetici olması meselesi bence sahip olduğumuz bütün imkânlardan çok daha önemlidir. Bu anlamda Spor Bilimleri Fakültesi’nin son 3 yılda geçirdiği aşamalarla daha iyi noktalara geldiğini, gelmekte olduğunu görüyoruz. Yönetimde bulunan arkadaşlar her şeyi özenle, titizlikle ve büyük bir gayretle yerine getiriyorlar, yapmaya çalışıyorlar. Bu Fakültede yönetimde bulunan arkadaşlarımıza iyi niyetle sırf bu kurumun daha da ileriye gitmesi için canı gönülden destek veren çok sayıda arkadaşlarımız var. Her biri bizim için çok değerli. Destekleriniz için burada bulunan ve bulunamayıp da aynı niyetle destek veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya gayret gösteriyoruz eksikliklerimi şüphesiz vardır ama bunları tamamlamaya çalışıyoruz. Sizlerden beklentimiz bunların devamını getirmeniz, her birinizin belli alanlarda araştırma yapması ve bunu yayına dönüştürüyor olması gerekli. Bütün Fakülte ve Yüksekokullarımızdan beklentimiz bu yönde. Neden bunu özellikle vurguluyorum; Üniversitemiz birçok alanda çok iyi performans gösteriyor fakat bilimsel yayınlarımızın daha da arttırma ihtiyacımız var. O nedenle kriterlerimizi yükselttik.2019’a üst düzey kriterlerle başlayacağız. Buradaki tek amaç Üniversitemiz adresli daha fazla bilimsel yayın görmek. Eğer bunu başarabilirsek çok kısa süre içinde Türkiye’de ilk 15 Üniversite arasına rahatlıkla girecek bir Üniversite, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi. Bu vesileyle Spor Bilimlerinin Fakülteleşme sürecinde emeği geçen her arkadaşımıza teşekkür ediyorum, bu geçiş sürecini çok iyi yönettiğinizi görüyoruz. İşte Yetenek sınavları yapılıyor, düzgün bir şekilde yapılıyor ve hiç kimse bunu istismar edemiyor. Bu sizlerin dikkati, özeni, becerisi, istekli çalışması sayesinde oluyor. Biz iyi niyetle çalışalım, işimizi en iyi şekilde yapalım gerisi teferruat. Bu Ülkeyi en çok seven insan işini en iyi yapan insandır. Diyerek sözlerine tamamlayan Rektör Prof.Dr. Yücel Acer  yapılacak Özel Yetenek sınavlarında Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerine kolaylıklar , sınava giren öğrencilere başarılar diledi.