Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Poster Sunumları Gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans 3. sınıf programında yer alan Topluma Hizmet Uygulamaları (THU) dersi kapsamında, Öğr. Gör. Zeynel Dohman koordinatörlüğünde 2018-2019 Akademik Yılında gerçekleştirilen projelerin poster sunumu ÇOMÜ Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hürmüz Koç, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Cevdet Cengiz, Proje Danışmanları ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde yürütülen projeler kapsamında ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Üçüncü sınıf Öğrencilerinin Bahar Yarıyılında Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ortaokulların spor alanları düzeltilerek, çeşitli fiziksel aktiviteler gerçekleştirildi.

Projede görev alan öğrenciler birçok farklı etkinliklere imza attı. Çeşitli oyun alanları düzenlediler. Düzenlenen bu alanlarda Öğrencilere çeşitli Fiziksel Aktiviteler ve Eğitsel Oyunlar öğretip oynatan öğrencilerimiz belirlenen okuların bajçelerinde  basketbol sahası, voleybol sahası, futbol sahası, tenis Sahası ve hentbol sahası gibi çeşitli oyunları oluşturuldu. Proje kapsamındaki planlamalar Çanakkale İlindeki Ortaokulların Beden Eğitimi Öğretmenlerinin ve Öğrencilerinin taleplerine göre değerlendirilerek uygulamaya konuldu.Yapılan görüşmelerde, ders aralarında ve ders dışında, Okul bahçesinin öğrenciler için verimsiz, eğlenceden uzak olduğu tespit edildi. Açık alanlar Fiziksel etkinlikler ve Eğitsel oyunlar için verimli ve eğlenceli hale getirilmeye çalışıldı.Oyun alanlarının çocukların psikomotor ve fiziksel gelişimlerinin yanı sıra projemiz bu oyun alanlarıyla çocuklarda güven duygusu, arkadaşlık ilişkilerinde dayanışma, birlikte hareket edebilme yeteneği, dostluk, eğlence, boş zamanları değerlendirme gibi alışkanlıklar kazandırmayı da hedeflemiştir. Okul Müdürü ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinin pozitif yaklaşımları, katkıları ve teşvik edici tutumlarının yanı sıra, örnek davranış ve işbirliği ise Öğretmen aday adayı proje yürütücüleri için güzel bir deneyim ve gözlem kaynağı olmuştur.
 

Poster Sunumu Programında Öğrencilere konuşma yapan Dekan Prof.Dr.Hürmüz Koç;Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümümüzün çalışmalarını beğeniyor, takdirle karşılıyorum. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilen projelerin hepsi  Fakültemiz için birer örnek niteliğinde. Ben huzurlarınızda Bölüm Başkanımız Doç.Dr. Cevdet Cengiz’i bu çalışmalardan dolayı kutluyorum. Tabii ki bir çalışma sadece Dekan ile Bölüm Başkanıyla da olmuyor onun mutfağında öğrencilerimiz ve öğrencilerimize danışmanlık yapan hocalarımız  var. Ben emeği geçen Bölüm Hocalarımıza hem şahsım hem de fakültemiz adına teşekkür ediyorum. Çünkü biz Beden Eğitimciler bunlar gibi örnek davranışları sergilersek insanların bizlere bakış açılarını değiştirebiliriz. Bizim itibarımızı yaptığımız işler belirler. Biz bu işlerimizi ne kadar kaliteli yaparsak itibarımızın da o kadar fazla olacağını unutmamalıyız. Bunun için ben kendi mesleğiyle her zaman gurur duyan bir Beden Eğitimci olarak sizlerin de mesleğinizde gurur duyacağınıza inanıyorum. Bu yaptığınız güzel işler için sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.diyerek konuşmasını tamamladı.