ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ İÇİN ADAY OLMAK İSTEYEN VE OY KULLANACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

ADAY OLMAK İSTEYEN VE OY KULLANACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Yüksekokulumuzda,28 -Kasım-2016  Pazartesi  günü Bölüm Öğrenci Temsilcisi ve  30-Kasım- 2016 Çarşamba  günü Yüksekokul Öğrenci Temsilcisi seçimleri gerçekleştirilecektir. Adayların en geç  21 Kasım 2016 Pazartesi günü Aday olmak istedikleri mevkiyi belirten  başvuru dilekçelerini Yüksekokul sekreteri Durdali ERGÜN’e teslim etmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ ADAYLIK KOŞULLARI

Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde aşağıdaki koşullar aranır: a) İlgili fakülte, yüksekokul, konservatuar, meslek yüksekokulu, enstitü kayıtlı öğrencisi olmak, b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmamak, c) Son bir yıl içeresinde Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde bir ceza almamış olmak,  ç) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olmak. d) Çift anadal programlarına kayıtlı öğrenciler, çift anadal yaptıkları programlardan sadece bir tanesi için aday olabilirler,  e) Seçimin yapıldığı dönemde yurtiçi veya yurtdışı değişim programları ile bir başka üniversitede öğrenim görmüyor olmak, f) Sabıka kaydının olmaması. g) Genel not ortalamasının en az 1.80 ve yukarı olması.

Tanıtım Faaliyetleri; Fakülte/Yüksekokul/Konservatuar/Meslek Yüksekokulu Seçim Kurulunca seçim tarihinden en az bir hafta önce adaylıkları ilan edilen temsilci adayları, seçim tarihinden bir önceki günün mesai bitimine kadar kurulca belirlenen yer, şekil ve şartlarda kampanya yürütebilirler. Seçimle ilgili tanıtım ve adayların propaganda mahiyetindeki her türlü ilan ve afişleri, seçimden bir hafta önce rektörlüğün, fakültelerde dekanlıkların, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitülerde müdürlüklerin göstereceği yerlere asılır ve seçimden bir gün önce mesai bitimi itibariyle kaldırılır. Kampanya sırasında adaylar, afiş ve kullanılacak tanıtım malzemeleri için gösterilen yerde daha önceden bulunan nesnelere zarar veremezler, diğer adayların afiş ve yerlerine müdahale edemezler. Kampanya süresi sonunda kendilerine ait tanıtım malzemelerini çevreye zarar vermeden toplamakla yükümlüdürler. Elektronik ortamları kullanarak kampanya süresiyle sınırlı zamanlarda yapılacak tanıtımlarda üniversitenin bilgisayar ve bilgisayar ağı kullanım kurallarına uyulması zorunludur.

OY KULLANACAK ÖĞRENCİLER

Öğrenci temsilciliği seçimleri; Rektörlükçe belirlenen tarihlerde, gizli oy ve açık sayım esasına göre, ilgili öğrenci seçim kurulu sorumluluğunda yapılır. Seçimlerde yalnızca bir aday için oy kullanılabilir. Birden fazla aday için kullanılan oylar geçersiz sayılır. Oyların eşitliği halinde, seçimi kazanan aday kura ile belirlenir.

Seçim, ilan edilen günde ara verilmeden tamamlanır. Seçmenler, oy pusulalarını kimlik göstererek sandık kurullarından alırlar, tercihlerini gizli bir bölmede işaretlerler ve kapalı olarak sandığa atarlar. Seçmen listesini imzalayarak seçim yerini terk ederler. Seçimler İkinci öğretim olmayan bölümlerde Sabah 09.00 Aksam 16.00,  Birinci ve İkinci öğretimi olan bölümlerde Öğlen 12.00, Aksam 21.00 saatleri arasında tamamlanır.  Seçim sonuçları, ilgili seçim kurulu tarafından seçimden itibaren 2 gün içinde ilan edilir.