Fakültemiz Öğretim Üyelerinin Patent Başarısı

.

      Fakültemiz Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri  Prof.Dr. Mahmut Açak '' Düztabanlar için yüksekliği ayarlana bilir  tabanlık '' buluş başlığı ile ,  Dr.Öğrt.Üyesi Barış Baydemir ''Algıya Dayalı Tepkisel Çeviklik Test Sistemi'' buluş başlığı altında Ulusal patent sahibi olmuşlardır.

Prof.Dr. Mahmut Açak buluşu ile düztabanlığın tedavisi ve düztaban olan bireylerin yaşam standartlarını arttıracak , yüksekliği ayarlana bilir medikal tabanlık geliştirmiş ve patentini almıştır. Tabanlığı kullanan bireylerin ayaklarında ağrı olmamakta ve her türlü aktiviteyi yapabilmektedirler.

Dr.Öğrt.Üyesi Barış Baydemir doktora sürecinde geliştirerek isimlendirdiği ve buluş olarak ortaya koymuş olduğu “Algıya Dayalı Tepkisel Çeviklik Test Sistemi” ile sporcuların algılama ve karar verme süreçlerini milisaniye cinsinden ölçülebileceğini ifade etmiştir. Futbolun yanı sıra diğer spor branşlarında da uygulanabilir olması ve farklı zeminlerde uygulanabilir bir test protokolünden ve yazılımından oluşmaktadır. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Çanakkale şubesi tarafından 2023 yılı spor, temsil ve bilim ödülüne de layık görülmüştür.

Hocalarımızı başarılarından dolayı tebrik eder , devamını dileriz.

                                                                                                                          Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı