Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günay Eskici'nin TUBİTAK -1001 projesi kabul edildi.

Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Günay Eskici’nin yürütücülüğünü yapmış olduğu “Egzersiz Sonrası Hidroterapi ve Fonksiyonel Gıda Desteğinin Antrenman ve Toparlanma Sürecine Etkisi” başlıklı TÜBİTAK projesi, ARDEB 1001 Programı kapsamında kabul edilmiştir.

Doç.Dr. Günay ESKİCİ’nin yürütücü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Rahime Özlem Öztopuz, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Ovalı ve Dr. Öğr. Üyesi Buket Güngör ile Kırklareli Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İhsan Karaboğa ’nın araştırmacı olarak, Arş. Gör. Mehmet Doğan ve doktora öğrencisi Osman Emir SARAÇ’ın bursiyer olarak yer aldığı ARDEB 1001 projesi 1,500.000 TL bütçe ile desteklenecektir.  Bu proje, sporcular üzerinde egzersiz sonrası hidroterapi ve fonksiyonel gıda desteğinin antrenman ve toparlanma sürecine etkisi ile ilgili ilk bilimsel araştırma olacak olması açısından özgündür. Proje, sporcu sağlığı ve performansı açısından bilime katkı sağlamasının yanı sıra toplum sağlığı, yaşam kalitesi, sürdürülebilir çevre-enerji ve ekonomik etki açısından önemli bilgiler sunacaktır.