Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Avrupa Dodgeball Federasyonu ve İstanbul Defne Spor Kulübü işbirliğinde, Avrupa'da hızla gelişkte olan Dodgeball sporunun Türkiye'ye tanıtılması projesinin ön-toplantısı Çanakkale'de tamamlandı.
Avrupa Dodgeball Federasyonu'nun yayılımdan sorumlu yönetim üyesi Tamara Höfer, ÇOMÜ' de hazırlanan proje için akademisyenlere destek olurken, altmışın üzerinde öğrencinin katıldığı bir "Dodgeball Tanıtım Atölyesi" de yapıldı. Atölye'ye Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç ş Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Çanakkale Belediyesi yetkilileri de katıldı. Tamara Höfer atölyede Türkiye'nin Dodgeball'un gelişmesi için hedef ülkelerden birisi olduğunu vurguladı. Atölyeye ilginin Avrupa Dodgeball Federasyonu olarak kendilerini son derece memnun ettiğini vurguladı. Projenin paydaşlarından İstanbul Defne SK yetkilisi aynı zamanda Doç. Dr. Mustafa Deniz Dindar danışmanlığında ÇOMÜ Rekreasyon Anabilim Dalı Öğrencisi Erdem Göktürk ise, bu ilginin sürmesi ve Dodgeball' un hızlı gelişmesi ile, gelecekte Çanakkale'de bir Avrupa Şampiyonası düzenlenmesinin hayal olmadığını belirtti.
Dodgeball, ülkemizde okul sporlarında uzun süredir oynanmakta olan "Yakantop"un, uluslararası kurallara dönüşmüş ve spor haline getirilmiş bir biçimi. Tesis gereksiniminin en alt düzeyde olduğu bu spor, hem yakantopun ülkemizdeki tanınırlığı, hem de takım sporlarına kolay erişim olanağı vermesi açısından önemli. Dünyada hızla gelişmekte olan Dodgeball'un 2024 Dünya Şampiyonası, Ağustos ayında Avusturya'nın Graz kentinde yapıldı. Tam 37 ülkenin katıldığı şampiyonada bugüne kadarki katılım rekoru kırıldı.
Türkiye de bu hızlı gelişmenin parçası olmak üzere, kendi Dodgeball projesine Çanakkale'den başladı.