TARAFTARLAR FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA NECATİ CERRAHOĞLU SEÇİLDİ

Yrd. Doç. Dr. Necati CERRAHOĞLU, Tüm Futbol Taraftarları Federasyonu (TFTF) Genel Başkanlığına seçildi. Türkiye genelinde 17 ilin futbol taraftar derneklerinin bir araya gelerek kurduğu federasyonun 2. Olağan kongresi 10.08.2016 tarihinde Yenimahalle / Ankara yapıldı. Kurucu genel başkan Abdullah Tuğbay'ı da listesine dahil eden Dr. Cerrahoğlu, tek liste ile girilen seçimde "oy birliği" ile genel başkan oldu. Futbol taraftarlığının çok değerli bir tutku olduğunu belirten Cerrahoğlu, "giderek endüstrileşen ve ticarileşen futbolda Taraftarlığın değersizleştirilmekte olduğu süreç yaşandığı, futbol kulüplerinin taraftara bakışının akademik boyutta yeniden yorumlanması gerektiğini, kurumsal anlamda hareket edilmesinin gerektiğini, bunu başarabilecek bir yapılanma oluşturulduğunu" söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı  görevinin yanı sıra akademik bir boyutta aktif STK hizmetleri sunana Futbolda Aktif Taraftarlar Birliği (FATAB) Genel Başkanlığı görevini de yürüten Yrd.Doç.Dr. Necati CERRAHOĞLU, "Türkiye'de Futbol Taraftarlığının tam anlamıyla masaya yatırılacağını taraftarın her toplumsal olayda kolayca suçlanan günah keçisi olmadığını, futbolun arka planda kalan sosyal, kültürel, psikolojik ve yönetsel sorunların ortaya konulacağını" belirtti.