ÜNİVERSİTELER 3x3 BASKETBOL TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONUÇLANDI.

Çağlar Kaynak semt sahasında 4 gün devam eden Üniversiteler 3x3 Basketbol Türkiye Şampiyonası ,Yarı final ve Final müsabakaların oynanması ile sonuçlandı Son gün 10 maçın oynandığı müsabakalar sonunda Kızlar da tüm maçlarını kazanan İst.Ticaret Üniversitesi şampiyon  oldu.İkinciliği ÇOMÜ ,üçüncülüğü ise Yeditepe Üniversitesi aldı.Erkekler final müsabakasında ODTÜ  rakibi Doğuş Üniversitesi'ni 16-9 yenerek Şampiyon oldu.
Müsabakaların sonunda ilk üç dereceye giren takımların madalya ve kupalarını; ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hürmüz Koç,3x3 Türkiye Üniversite Sporları Federasyon temsilcisi Faruk Güneş, Çanakakle Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Sedat Bektaş, ve Basketbol İl Temsilcisi Murat Firidinoğlu verdi.
Basketbol sporunun yerel ve ulusal basında yer almasını sağlayan destekleyen basın mensuplarına teşekkür edildi..
Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı adına konuşma yapan Faruk Güneş ;dördüncüsü düzenlenen 3X3 Türkiye şampiyonasının Çanakkale de geleneksel hale dönüşmesi ve ilerleyen yıllarda Uluslar arası organizasyona dönüşmesi için çalışmaların yapıldığını ve Federasyonun;Valilik,Belediye Başkanlığı,Üniversite,GHSİM ile ortak iş birliği ile bunu başarabileceklerini ifade etti.
Ayrıca turnuvaya  Çanakkale basketbol sevenlerin her maçta destek vermelerine teşekkür etti.Organizasyonda görev alan hakem,teknik kadroya  özverilerini takdirle karşıladığını ifade ederek turnuvanın sorunsuz geçtiğini, katılan takımların memnun ve mutlu ayrıldıklarını söyledi.