Tarihçe

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuştur. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Eğitim Fakültesine bağlı olarak aynı yıl eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesinde hizmet vermiştir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 23 Eylül 1998 tarihli ve 23472 sayılı yazısının Resmi Gazete'de yayımlaması ile kurulmuştur ve 2009 yılından ihtibaren de merkez kampüste (Terzioğlu Yerleşkesi) eğitim öğretim faaliyetini sürdürmüştür.

16 Şubat 2018 Tarih ve 30334 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ''Bazı Yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak Fakülte ile Yüksekokul kurulması ve kapatılması hakkında karar'' ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılmıştır ve yerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuştur.

Spor Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon olmak üzere dört (4) bölüm ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Ayrıca fakültemiz Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlülerinin ikinci öğretim programları bulunmaktadır. Fakülte bölümlerinde 4 Profesör, 13 Doçent, 9 Dr. Öğretim Üyesi, 5 Öğretim görevlisi, 2 Araş. Gör. Dr. ve 3 Araş. Gör. 36 kişilik kadrosu ile eğitim öğretime devam etmektedir.